ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΚΕ 2012-2013
Τελετή απονομής βραβείων καινοτομίας & επιχειρηματικότητας «ΕΥΓΕ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» 21 Νοεμβρίου 2012, Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ (αμφιθέατρο Ι).
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε για το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 για τη βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες φοιτητές/τριες στις δράσεις της ΜΟΚΕ-ΑΠΘ, επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από τους κκ. Β. Θωμαΐδη, Πρόεδρο της εταιρείας COMPUCON AE, Π. Κοκορότσικος, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ. Και Χ. Σπαθής , καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ, βράβευσαν τα 3 καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια με κριτήρια : α) την καινοτόμα ιδέα, και β) τη συγκροτημένη δομή και ανάλυση των στοιχείων. Τα βραβεία αφορούσαν επιχειρηματικά σχέδια για την «Εταιρεία Ασύρματης και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης θέσεων Στάθμευσης NETPARK EΠΕ», την εταιρία “Doctor Fish” και την “Shit Happens”.
Φωτογραφίες
***
Θερινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με θέμα «Καλλιεργώντας Επιχειρηματικές Στάσεις»16-18 Ιουλίου 2013, Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ.
Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό δίκτυο COST, διοργάνωσε Εντατικό Θερινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με θέμα «Καλλιεργώντας Επιχειρηματικές Στάσεις» στις 16-18 Ιουλίου 2013 . Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Έλληνες και αλλοδαπούς διδακτορικούς και μετα-διδακτορικούς ερευνητές κύρια προερχόμενους από τις θετικών και πολυτεχνικές σχολές των πανεπιστημίων που συμμετέχουν στο δίκτυο COST. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύχθηκε και συντονίστηκε με πρωτοβουλία της υπεύθυνης της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του ΑΠΘ, καθηγήτριας κας Ευγενίας Πετρίδου και του συντονιστή του δικτύου COST για το ΑΠΘ, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Χημείας κ. Θεόδωρου Καραπάντσιου και το παρακολούθησαν 17 ερευνητές προερχόμενα από διάφορα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.
Σκοπός του προγράμματος ήταν να προσφέρει στους συμμετέχοντες βασικές γνώσεις, να καλλιεργήσει θετικές στάσεις και να τους προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης καινοτόμων ιδεών προκειμένου να αξιοποιηθούν για πιθανές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες. Στο πλαίσιο του προγράμματος προσφέρθηκαν πέντε θεωρητικές διαλέξεις, δύο σεμινάρια με διαδραστικό και βιωματικό χαρακτήρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικής ιδέας, σχετικής με το πεδίο έρευνας του καθενός, και εργαστηριακή υποστήριξη για την χρήση λογισμικού προκειμένου να ετοιμάσουν επιχειρηματικά σχέδια (business plan). Την ομάδα των εκπαιδευτών αποτελούσαν η υπεύθυνη της ΜΟΚΕ, καθηγήτρια Ευγενία Πετρίδου, οι συνεργάτες της ΜΟΚΕ, Δρ. Λήδα Κυργίδου, Δρ. Μάρα Χαχαμίδου και κ. Ναούμ Μυλωνά και ο συνεργάτης του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Χατζηγιάννης.